Uiensoep
Uiensoep
Soep van uien
Met deze koude dagen is er niets lekkerder dan een heerlijke kom soep. Ik heb deze week gekozen voor uiensoep. Een heerlijk recept wat goed bij de herfst past en lekker is in combinatie met stoofvlees of stamppot.
Ingrediënten voor 4 porties
- 600 gram uien
- 2 eetlepels speltbloem
- 1 knoflook teen
- 1 laurierblad
- 1 liter rundvlees bouillon
- 30 gram boter
Bereidingstijd:
1 uur
Hoe maak je het
Snijd de uien in halve ringen en bak ze in een grote soeppan met de boter in ongeveer 45 minuten gaar. De uien mogen best een beetje verkleuren maar zorg dat het niet aanbrand. Gedurende de laatste 5 minuten voeg je de knoflook toe.
Voeg de bloem toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg beetje bij beetje het bouillon toe. Leg er het laurierblad in en laat nog 10 minuten doorkoken.
Variatie tip; Lekker met een stokbrood met kaas erin.
Voedingswaarde per 200 gram
92,5 Calorieën
9,1 Koolhydraten
2,0 Eiwitten
4,7 Vetten
0 Vezels
(voedingswaarde is zonder brood)
Ga jij ook aan de slag laat me weten wat je ervan vindt! Of heb je een heerlijk recept wat ik echt moet weten? Laat het dan weten in een reactie!
Smakelijk!
(Bron: Allerhande)