Kruidnoten met havermout
Kruidnoten met havermout
Kruidnoten met havermout
De sint is vorig weekend weer aangekomen in het koude Nederland, de winkels liggen al maanden vol met pepernoten en chocolade letters. Ik heb me tot zover heel goed kunnen bedwingen betreft de pepernoten. Over de chocolade gaan we het even niet hebben…
Ik kreeg een recept in mijn mail van pepernoten en dacht dat is lekker dat wil ik ook wel maken maar dan natuurlijk wel een gezondere variant. Na wat zoeken heb ik een lekker recept gevonden en natuurlijk een klein beetje aangepast naar mijn eigen smaak!
Het recept is goed voor 15 flinke pepernoten.
Ingrediënten
- 50 gram havermout
- 50 gram speltmeel
- 50 gram gesmolten kokosolie
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 1 eetlepel kokosbloesem suiker
- 2 eetlepels honing
- snuf zout
- 1 theelepel bakpoeder
Bereidingstijd:
30 minuten
Hoe maak je het
Doe de havermout in de blender en maal fijn tot meel. Doe het meel in een mengkom samen met het speltmeel, speculaaskruiden, snuf zout en het bakpoeder. Meng het geheel door elkaar.
Meng de honing en de kokosolie erdoor en maak er een bal van. Laat het 10 minuten opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Draai er 15 gelijke balletjes van en druk ze klein beetje plat. Zet het voor 15 -20 minuten in de oven, beetje afhankelijk van je oven.
Als ze klaar zijn laat je ze afkoelen voor ze zo lekker knapperig worden.
Variatie tip; Dip de nootjes in de chocolade.
Voedingswaarde per 10 gram
46 Calorieën
4,5 Koolhydraten
0,8 Eiwitten
3,1 Vetten
0 Vezels
(voedingswaarde is zonder chocolade)
Ga jij ook aan de slag laat me weten wat je ervan vindt! Of heb je een heerlijk recept wat ik echt moet weten? Laat het dan weten in een reactie!
Smakelijk!
(Bron: Mind your feed)