Bloemkool met kip
Bloemkool met kip
Bloemkool met kip en rijst
Ik houd van ervan om van niets een lekker recept te maken, kijken wat ik nog heb liggen even pinterest of Google erbij en je hebt zo een lekker recept. Ik heb deze keer gekozen voor een rijstgerecht met kip en bloemkool maar je bent vrij om andere groenten te gebruiken. Ik noem het prutjes eten waarbij alles in een pan gaat en dan zo hup op het bord en smullen maar. Klopt voor de foto niet zo mooi maar gaat toch om de smaak?
Ingrediënten voor 3 personen
- 300 gram kip
- 2 zoete aardappels
- 1/2 bloemkool
- 150 tot 200 gram rijst
- Kruiden (paprika, cayennepeper, kurkuma)
- Olijfolie
- 3 eetlepels kookroom
- 3 eetlepels ketjap manis
- sesam zaad
Bereidingstijd:
25 minuten
Hoe maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil ondertussen de zoete aardappel en snijdt in kleine stukjes. snijd kleine roosjes van de bloemkool. Doe 5 eetlepels olijfolie in een kom met de kruiden. Roer goed door en leg op een bakplaat. Bak voor 20 minuten in de oven.
Kook ondertussen de rijst en snijd de kipfilet in blokjes. Bak de kipfilet eventueel met ui en knoflook aan. Intussen zijn de groente ook gaar, voeg deze toe bij de kip.
De saus maken we van ketjap manis en kookroom, voeg 3 eetlepels kookroom en ketjap manis in de pan, knijp een limoen uit boven de pan en roer goed door. Voeg de rijst toe en serveer als de saus warm is.
Garneer de borden met sesamzaad.
Voedingswaarde
Per portie – 500 gram
600 Calorieën
90,8 Koolhydraten
37 Eiwitten
4,8 Vetten
2,2 Vezels
Ga jij ook aan de slag laat me weten wat je ervan vindt! Of heb je een heerlijk recept wat ik echt moet weten? Laat het dan weten in een reactie!
Smakelijk!
(Bron: mind your feed)