Burgers 2.0
Burgers 2.0
Chillfood, dat is van dat eten wat je in de regel niet zo gezond is.. Pizza, friet, snacks, chips. Ja je kent het wel. Vandaag heb ik deze burgers gemaakt als lunch. Origineel is het gerecht bedoelt als diner maar ik heb toch graag wat vlees in de avond. Vanavond ga ik voor het eerst paella maken.. Als dat smaakt zal ik ook dat recept met je delen!
Deze burgers komen uit het boek van Rens Kroes. Ik vind haar recepten erg lekker vaak hoor ik wel terug dat je zoveel ingredienten nodig hebt. Ja klopt de lijst is altijd erg lang.. Meestal kort ik ze zelf wat in, laat ik weg waar ik niet van hou. Wel moet ik zeggen dat er gemiddeld 7 soorten kruiden tussen staan. Omdat ik grotendeels zonder zakjes wil koken is mijn voorraad met kruiden het afgelopen jaar flink uitgebreid.
Burgers 2.0
Een gezonde hamburger, kan dat? Jazeker deze variant is gemaakt van kikkererwten.. Ik zie je denken is dat lekker. Nou ik zeg het is het proberen waard! Ik heb een hele smakelijke lunch gehad!
Ingrediënten
60 gram quinoa
1 blokje groente bouillon
1 kleine ui
1 teentjes knoflook
1 lente ui
40 gram kikkererwten uit pot
2 eetlepels boekweitmeel
15 gram havermout
2 eieren
1 theelepel wijnsteenbakpoeder
3 eetlepels sesamzaad
1 theelepel kurkuma
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel paprikapoeder
snufje nootmuskaat gemalen
peper en zout naar behoefte
kokosolie om in te bakken
2 aubergines
2 tomaten
Bereidingstijd:
40 minuten
Hoe maak je het
Kook de quinoa met het bouillonblokje in 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de ui, knoflook en lente ui in stukjes. Prak de kikkererwten met een vork in een grotere kom.
Voeg daar de zojuist gesneden groente aan toe samen met; boekweitmeel, havermout, eieren, wijnsteenbakpoeder, sesamzaad en de kruiden. Roer dit geheel goed door elkaar met een vork.
Voeg de quinoa toe en roer nog goed door. Het is nu een plakkerig goedje.
Verwarm een pan met kokos olie, schep met een lepel het beslag in de pan en druk beetje plat. Zorg dat de burgers elkaar niet raken. Even omkeren. Herhaal dit tot je beslag op is. Ondertussen snijd je de aubergines en tomaat in plakken. Even onder de grill dan wat zout er over heen.
Leg de aubergines op een bord, daar de burger op en beleg het met tomaat eventueel sla eindig weer met een aubergine.
Voedingswaarde
939 Calorieën
95 Koolhydraten
44 Eiwitten
37 Vetten
20 Vezels
Ga jij ook aan de slag laat me weten wat je ervan vindt! Of heb je een heerlijk recept wat ik echt moet weten? Laat het dan weten in een reactie!