Crunchy Crakcers
Crunchy Crakcers
De bakdag begint vorm te krijgen, elke week zal er een recept online komen per maand is dit een ontbijt, lunch, diner en iets voor bij de koffie. Ik wil je laten zien dat het niet moelijk is maar dat het wel 1000 keer lekkerder is dan hetgeen wat je in de winkel koopt. Als is het alleen al de geur die het huis krijgt van in dit geval de crackers die in de oven stonden.
Crunchy Crackers
Crackers ik eet ze erg vaak soms als ontbijt soms als lunch. Ik houd van volle producten en kijk zelf ook altijd op de
verpakking wat de ingredenten zijn. Hoe langer dit lijstje is met moeilijke namen hoe eerder ik hem terug zet. Ik heb nu merken die ik regelmatig mee neem in de winkel. Je raad het al ze kunnen natuurlijk nooit op tegen de eigengemaakte crackers. Je weet wat er in zit en dat zijn alleen maar goede producten!
Het is niet veel werk en er is voldoende variatie in aan te brengen. Ik heb het volgende gebruikt:
Ingrediënten
5 volle eetlepels pompoenpitten
3 volle eetlepels chiazaad
7 eetlepels sesamzaad
3 volle eetlepels gepofte quinoa
3 volle eetlepels havermout
80 gram roggemeel
90 gram boekweitmeel
1 theelepel wijnsteenbakpoeder
1 theelepel zout
2 eetlepels kokosolie
125 milliliter water
Bereidingstijd:
15 min – 45 minuten in de oven.
Hoe maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe alle ingrediënten in een kom en voeg al roerend het water toe. Kneed het deeg met je handen zodat het een bal wordt.
Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en rol het deeg hierop uit. Snijd het deeg in stukken. Voor toastjes snijd je ze klein ongeveer 25 stuks voor crackers groter ongeveer 12 stuks.
Zet de bakplaat in de oven en bak ze in 45 minuten heerlijk crunchy. Serveer ze met beleg naar keuze.
Voedingswaarde
Voor de hele cracker; Deel het door het aantal stukken;
2100,00 Calorieën
191,50 Koolhydraten
77,40 Eiwitten
108,02 Vetten
31,40 Vezels
Ga jij ook aan de slag laat me weten wat je ervan vindt! Of heb je een heerlijk recept wat ik echt moet weten? Laat het dan weten in een reactie!