Mexicaanse schotel
Mexicaanse schotel
Mmm ik houd echt van lekker eten en helemaal als het ook nog gezond is! Deze Mexicaanse schotel zitten veel groente en bonen in! Het is nu helemaal hot om bonen te eten! Bonen zitten boordevol goede voedingstoffen. Ze bevatten koolhydraten, is rijk aan eiwitten en zit vol met vezels. Een gezond groentje dus! Het assortiment in de supermarkt wordt steeds uitgebreider betreft de soorten bonen dat vinden we leuk!
Mexicaanse schotel
Deze schotel is een combinatie van heel lekker en gezond! Het is tenslotte toch vakantie tijd en mogen we iets meer genieten met dit comfort food!
Ingrediënten voor 3 personen
200 gr rundergehakt
2 rode paprika’s
1 rode ui
2 grote tomaten
2 teentjes knoflook
100 gram kidneybonen
50 gram maiskorrels
125 gr nacho’s / tortilla chips naturel
50 gr zure room
100 gr geraspte kaas 30+
peper
zout
1 tl nootmuskaat
1 tl kaneel
1 tl komijn
Bereidingstijd:
20 minuten en 20 minuten baktijd
Hoe maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de ui, paprika en tomaat, knoflook in kleine blokjes.
Bak in een pak het gehakt en voeg de ui en knoflook toe. Dan de rest van de groenten erbij roer goed door. Breng verder op smaak met peper, zout, nootmuskaat, kaneel en komijn. Laat even pruttelen.
Doe de kidneybonen en mais in een vergiet en spoel even af onder de kraan. Voeg toe aan het gehakt.
Doe een laag nacho’s in een ovenschaal. Schep dan het gehakt-mengsel in de ovenschaal.
Smeer de overgebleven nacho’s in met een laag zure room en leg met de ingesmeerde kant op het gehakt. Bedek het gehakt met een laag nacho’s. Strooi tot slot ruim geraspte kaas over de Mexicaanse nacho ovenschotel.
Schuif voor 20 minuten in de voorverwarmde oven en dan smullen maar!
Voedingswaarde
Voor het hele gerecht; drie porties!
1102 Calorieën
95,5 Koolhydraten
40,1 Eiwitten
59,6 Vetten
5,2 Vezels
Ga jij ook aan de slag laat me weten wat je ervan vindt! Of heb je een heerlijk recept wat ik echt moet weten? Laat het dan weten in een reactie!
Smakelijk!
(Bron: Mind your feed)